6 Şubat 2018 Salı

Gözlüklü Samuray: 2.Bölüm: Altmış Kişiye Karşı Tek


Önceki Bölümde...:
Olaylar çok hızlı gerçekleşmişti. Denizciler ve ada halkı hayatlarının en şaşırtıcı manzarasıyla karşı karşıyaydı. Bir korsan altmış denizciye gülerek meydan okuyordu. Acaba Takaoji altmış kişi ile tek başına başa çıkabilecek miydi? Ama şurası kesindi ya bu adada ölecek yada altmış denizciyi de öldürüp adını dünyaya harkıyacaktı. Takaoji neden ölme ihtimalinin çok yüksek olduğunu bile bile bu savaşa atılıyordu? Susuzluk, açlık ve yorgunluk da cabası...

Teğmen Bross, sinirli bir şekilde Takaoji'ye bakıyordu. "Bu adam, bunları söyleyecek gücü nereden buluyor?" diye düşündü. Güçlü kuvvetli bir adam gibi görünmüyordu. Başında dört milyon Beli ödül vardı. Ama kaptanlık yaptığı korsan tayfası, tam bir ezikler yuvasıydı. Zaten kendi tayfası tarafından ihanete uğramıştı. Karşısındaki adamın kaybedecek fazla bir şeyi kalmamıştı hayattan. Ama bu yaptığı da delilikti resmen.

Teğmen ani bir hareketle geri çekildi. Takaoji şimdiden ne olacağını öngörebiliyordu. Ateşli silahlara sahip denizciler sıraya girip yaylım ateşi açacaklar, sonra da kılıç kullananlar Takaoji'nin ağır yaralı bedenini ölene kadar keseceklerdi. Ölmek için çok gençti. Daha gerçekleştirmesi gereken bir hayali vardı. Öngördüğü şeylerin gözlerinin önünde olmasına izin veremezdi. Harekete geçmeliydi şimdi saldırmazsa bir daha saldırma fırsatı eline geçemeyecekti. Takaoji'nin öngördükleri olmaya başlamıştı bile.

Teğmen: Çift sıra olun! Tüfekleri doldurun! Kılıçlılar tüfek kullananların iki yanına da tek sıra halinde geçin!

Daha nişan al emri bile gelmemişti ki Takaoji denizcilerin tam oratasından daldı. Tüfekler artık etkisizdi. Çünkü tüfek kullanan denizciler, barut doldurmakla uğraşırken hazırlıksız yakalanmıştılar. Bütün denizcilerin eli ayağı birbirine dolaşmıştı. Takaoji saniyeler içinde tam anlamıyla bir katliyam gerçekleştirdi. Ama hala kılıçlı denizciler yanı başında duruyordu. Takaoji şanslı günündeydi. O kılıç kullananlardan bir tanesi bile adam akıllı kılıç kullanabilse öbür tarafı boylamış olurdu. Ama karşısındaki bütün denizciler acemiydi, teğmen de dahil. Hiç bir denizci, Takaoji'nin doğruca üzerlerine saldıracağını düşünmemişti. Üzerlerinden bu şaşkınlığı daha yeni atıyorlardı.

Teğmenden bir emir daha geldi: Etrafını sarın hemen!

Denizciler panikle teğmenin emrini uygulamaya koyuldular. Takaoji'nin etrafı bu gidişle tamamen sarılacak ve kırkdan fazla düşmanla savaşmak zorunda kalıcaktı. Bu da Takaoji'nin ölümüyle sonuçlanacaktı. Bir kez daha güçünü zorlayarak düşman hattını yarması gerekiyordu.

3. Bölüm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder